Balatoni kőbányában tűnik fel a Macskadémon a hétvégén

Június harmadik hétvégéjén indul a Szabadtéri Színházak Találkozója a Kultkikötőben. Egészen különleges helyszínen, a Csere-hegy sziklafalába vájt nézőtérről tekinthetik meg az előadásokat azok, akik az AMFI-ban található Kultkikötő Amfiteátrumba, a Kultkikötő alsóörsi játszóhelyére váltanak jegyet – tájékoztattak közleményben a szervezők.

Az egykori kőbányából kialakított szabadtéri színházban június 17-én a Szentendrei Teátrum, a Pinceszínház és a Gergye Krisztián Társulat közös produkciója, a remek zenékkel tarkított, sziporkázó humorú Macskadémon nyitja a programok sorát.

A Kultkikötő balatonboglári szabadtéri színpadán pedig a komédia mestere, Neil Simon Furcsa pár című darabja várja a nézőket június 17-én a Szarvasi Vízi Színház előadásában – egy egészen váratlan csavarral.

Egy nappal később a Gyulai Várszínház De mi lett a nővel? című produkcióját tekintheti meg a közönség, melyben három férfi, három utazó szövi a szót – ki más, ha nem a nő körül.

A remek előadások mellett izgalmas kiállítások is várják az érdeklődőket Bogláron: a Vörös és Kék kápolnában két kiváló kortárs képzőművész, Horváth János Milán és Vén Zoltán tárlata nyílik meg június 16-án, a Kultkikötő játszóhelyén pedig a Margitszigeti Szabadtéri Színpad történetét megidéző kiállítást tekintheti meg a közönség egy héten keresztül – olvasható a közleményben.

A további részletekről itt lehet tájékozódni.