Kiutasították a szlovák férfit, aki ápolónőt bántalmazott a Balaton Soundon (infostart.hu)

A Siófoki Járási Ügyészség 2019. július 5-én két tetten ért és őrizetbe vett külföldi állampolgárt állított bíróság elé, akik közül az egyik gépjárművet nyitott ki egy speciális eszközzel, míg a másik a Balaton Sound fesztiválon dolgozó ápolónőt ütött meg.

Egy, a Balaton Soundra barátaival érkező 25 éves szlovák férfi sátruk elfoglalása után annyi alkoholt fogyasztott, hogy ittasága miatt a mentősök a fesztivál területén felállított egészségügyi sátorba vitték – írja az infostart.hu. A sátorban minden ágy foglalt volt, így a részeg vádlottat a földre tették, majd amikor felszabadult egy hely, oda akarták fektetni. A férfi először együttműködést tanúsított, majd előzmény nélkül a neki segítő ápolónőt ököllel úgy arcon és orron ütötte, hogy a sértett a földre esett. Ezek után a vádlott el akarta hagyni a sátrat, de a biztonsági őrök feltartóztatták.

A járásbíróság a szlovák férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt az ügyészi indítvánnyal egyezően 2 évi börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette, valamint a vádlottat 3 évre kiutasította az országból – közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

A másik ügyben egy 43 éves ukrán férfi a vádlott, aki egy siófoki hipermarket parkolójában nyitotta ki a sértett személygépkocsiját egy Ukrajnában beszerzett olyan távirányítóval, ami kifejezetten lezárt állapotú kocsik nyitására alkalmas.
A férfi még az autóban ülve kutatott, amikor a sértett fiával visszaérkezett a kocsihoz, így hiába próbált elmenekülni, a parkolóban tartózkodó biztonsági őrök és vásárlók visszatartották.