Kitiltották az elektromos, hibrid és gázüzemű autókat a tűzkárt szenvedett balatonfüredi hotel mélygarázsából (villanyautosok.hu)

Hétfőn hajnalban egy balatonfüredi szálloda mélygarázsában tűz ütött ki, amelyről mi is beszámoltunk. A garázsban egy BMW és egy Hyundai Ioniq teljesen kiégett. A tűzben további járművek, valamint a vasbeton szerkezet is megrongálódott. A sajtóban olyan értesülések is megjelentek, hogy egy töltés alatt álló elektromos autó okozta a tüzet – írja a villanyautosok.hu.

 

A tűz okát továbbra sem ismerjük, az elektromosnak vélt autóról azonban kiderült, hogy nem tisztán elektromos, sőt, nem is tölthető hibrid, hanem egy „öntöltő” hibrid modellről van szó, amely nem rendelkezik konnektoros töltési lehetőséggel, így érthető módon nem is töltődhetett. A szálloda ennek ellenére úgy döntött, hogy biztonsági intézkedésként a mélygarázsból a gázüzemű járművek mellett minden hibrid és elektromos autót kitilt, ezen kívül a hotel területén nem biztosítanak lehetőséget elektromos autó töltésre – olvasható a villanyautósok.hu-n.

„Kedves Vendégeink! Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy elektromos, hibrid és gázüzemű autókkal érkező vendégeink a gépjárművekkel a felszíni parkolóban parkolhatnak, a mélygarázs biztonságtechnikai okokból nem használható ezen járművekkel. Az elektromos autók töltésére szállodánk területén nincs lehetőség. Megértésüket köszönjük. Üdvözlettel, Hotel Füred csapata” – áll a honlapon lévő közleményben.