Kisütött a nap a Balaton északi partján is: egyre színesebb a kulturális és gasztronómiai kínálat (vg.hu)

Egyre színesebb kulturális és gasztronómiai kínálat, évről évre bővülő civil és vállalkozói kezdeményezések hálója szövi át a Balaton északi partjának településeit és szőlőhegyeit. Európa kulturális fővárosa, a Veszprém-Balaton 2023 rendezvénysorozata is új lendületet ad a Bakonyt is magába foglaló régiónak.

Berobbant a jó idő május végére a Balatonon is, ahol a vendéglátók és programszervezők is hónapok óta készülnek a nyárra. Konkrétan arra, hogy végre megmutathassák, milyen újításokat találtak ki a kályha mellett ülve – összegezte az enyhe, de hosszú tél és rövid, de télies tavasz előkészületeit Budavári Dóra, a szombaton kezdődött Szent György-hegy hajnalig program ötletgazdája.

A balatoni felvidéken megvalósult és továbbvitt fejlesztésekből és most indult új projektekből adtak ízelítőt a sajtónak nemrég a Hello Északi Part túra szervezői. A déli partiak már korábban bemutatkoztak.

A nyárindító tanulmányút Zánkán, egy street art projekt bemutatóján kezdődött, amely a Kultháló VEB2023 egyik helyszíne.

A cikk folytatása itt elolvasható.