Kishegy Trail – új terepfutó verseny balatoni panorámával

Első alkalommal rendezik meg a Kishegy Trail terepfutó versenyt Balatonlellén. A résztvevők három különböző távon tehetik próbára magukat október 5-én, a nevezés megkezdődött. A résztvevők három táv közül választhatnak: 7 km, 14 km, 21 km-en tehetik próbára magukat – tájékoztatták a szervezők a hirbalaton.hu-t.

A verseny szervezőinek tájékoztatása szerint az emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított, gyönyörű balatoni panorámával rendelkező útvonalon egy körön körülbelül 150 méteres szintkülönbséggel lehet számolni. Aki szereti a kihívásokat, és értékeli a természet szépségeit, annak ott a helye a rendezvényen.

 

Amit a versenyről tudni érdemes:

Minden 18 éven aluli résztvevő csak és kizárólag szülői beleegyező nyilatkozat leadásával jogosult a rajtcsomag átvételére. Nyilatkozat hiányában még befizetett nevezési díj ellenében sem rajtolhat el.

A terepfutó versenyen három táv közül választhatnak a résztvevők: 7, 14 (2 kör) és 21 (3 kör) kilométeren tehetik próbára magukat.

A nevezési díj magában foglalja az időmérést, a rajtcsomagot, és a befutóérmet is. A rajtcsomag és a befutócsomag tartalmáról a későbbi posztjainkban tájékoztatunk Benneteket.

A regisztráció a nevezési díj befizetésével válik véglegessé, a fennmaradó szabad férőhelyeket a befizetések sorrendjében töltik fel. Az első 200 nevező részére ajándék kulacsot biztosítanak.

Az emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított, gyönyörű szép panorámával rendelkező útvonalon egy körön körülbelül 150-190 méteres szintkülönbséggel lehet számolni.

A Kishegy Trail versenyközpontja a kishegyi kápolna szomszédságában található Majthényi présház udvarán kerül felépítésre. Inenn rajtol valamennyi táv és ide is érkezik vissza. A versenyiroda a rendezvény napján (2019. október 5-én) 9 órakor nyit. Ettől kezdődően lehet átvenni a rajtcsomagokat. 10.45-kor közös bemelegítésen vehettek részt, majd valamennyi táv egyszerre, 11 órakor rajtol! Körülbelül 14 órakor (az utolsó résztvevő célba érkezését követően) azonnal megkezdődik az eredményhirdetés! A résztvevőket távonként női és férfi abszolút első három helyen díjazzák.

Az útvonal teljes egészében szervezők, kihelyezett táblák és szalagok jelzik majd az útvonalat. A három frissítőpont 2,5 km-nél, 4,9 kilométernél és a célban lesz található.

A rendezvényen kötelező a kulacs használata, és minden résztvevőnek mobiltelefont is magánál kell tartania. (A verseny során észlelt bármilyen probléma esetén a rajtszámon elhelyezett telefonszámot kell hívni!)

A versenyközpontban külön női és férfi öltözősátrat biztosítanak. A szervezők ezen a helyen lehetőséget biztosítanak regisztrációra a december 28-i Szilveszteri futógálára, és ugyanebben a sátorban csomagmegőrzőt is biztosítanak a résztvevők számára.

Nevezni itt lehet: http://korido.hu/2019KishegyTrail_reg