Valami érik a Balatonnál: tényleg ezen múlik a térség jövője? (hellovidek.hu)

Új trendek láthatóak a balatoni gasztronómiában, és ezek nagyban meghatározzák a magyar tenger gasztrokultúráját. Egyre több fiatal pár jelent meg, hogy új lendülettel kezdjenek vállalkozásba, de újdonságként itt vannak a speciality kávék, a foodtruckok és a vegán bisztrók is. És bár a magyar vendégek még igen árérzékenyek, mindenhol létezik olyan árkategória, ami mindenki számára megfizethető – írja a hellovedek.hu.

A 2015-ben indult Balatoni Gasztrotérkép a tradíciókat és hagyományokat ötvözi a modern irányokkal. Szauer Judit, a Balatoni Gasztrotérkép ötletgazdája beszélt a HelloVidéknek az új balatoni irányokról és arról, hogyan vált az online és nyomtatott formában is kiadott térkép a gazdaság fejlődésének egyik fontos jelzőjévé.

A Balatoni Gasztrotérkép segít eligazodni a Balaton régióban járó vendégeknek, de ennél sokkal többet ad. Olyan vendéglátóipari egységeket, éttermeket, borászatokat, cukrászdákat és egyéb gasztro-helyszíneket tüntet fel nyomtatott, online és applikáció (több mint 25 ezer felhasználó) térképén, amelyek abszolút elkötelezettek a folyamatos és magas minőségű vendéglátás iránt. Leginkább olyan helyeket mutat be és ajánl a nagyközönségnek, amelyek nem csupán a nyári szezonban tartanak nyitva.

És hogy mi a közös ezekben a helyekben? Egyértelműen a kitűnő minőség. Legyen szó akár egy jól menő étteremről, egy bisztróról, egy cukrászdáról vagy épp egy food truck-ról, a saját kategóriájában mindenki a legjobb és legfrissebb alapanyagokat használja.

Ez egy klassz, új trend, ami azt jelzi, hogy jó úton van a Balaton. Ha az éttermek összefognak, szeretnének jót adni a vendégeknek, amit megkoronáznak a helyi termelők egyedi és friss termékeivel, abból csak valami fantasztikus végeredmény születhet. Ennek vagyunk most a tanúi a Balatonnál – magyarázta Szauer Judit, a Balatoni Gasztrotérkép ötletgazdája.

A cikk folytatása itt olvasható.