Kilakoltatták a varjakat a lakótelepről (vehir.hu)

 

Több panasz is érkezett a veszprémi Cholnoky-lakótelepen élőktől az ott fészkelő varjakra, ezért a város a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, valamint a madártani egyesület egyeztetve és az ő jóváhagyásukkal eltávolította a madarak fészkeit a környékről.

 

Elsősorban a varjak éles hangja és a madarak ürüléke volt a fő probléma a Cholnoky-lakótelepen a Simon István utcában, valamint a Haszkovón a Munkácsy Mihály utcában élőknek. Miután több ilyen panasz is érkezett az önkormányzathoz, valamint Sótonyi Mónika képviselő is jelezte, hogy a kerületben a Cholnoky 23. környékén is gondot okoznak az állatok, a hivatal elindította a szükséges engedélyek beszerzését a fészkek eltávolításához.

A fészkekhez kizárólag költési időszakon kívül lehet hozzányúlni, tavasszal a környezetvédelmi szabályok ezt már nem tennék lehetővé, tudta meg a vehir.hu a Polgármesteri Hivatal környezetvédelmi illetékesétől.

Csütörtök délelőtt a madárfészkeket a város megbízásából a katasztrófavédelem munkatársainak és eszközeinek segítségével távolították el a fákról.

A teljes cikk és fotók a vehir.hu-n.