Kihasználták a jó időt a szabadba vágyók a Balatonnál (mti fotók)

Ahogy azt egy korábbi cikkünkben is jeleztük, újranyílt a Balaton, ez a hétvége már más, mint a korábbiak; kinyitottak a szabadstrandok, a kerthelyiséggel, szabadtéri területtel rendelkező büfék. A települések önkormányzatai eltérő mértékben és ütemben lazítanak a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon. A szabályok enyhítését sokan kihasználták a Balaton-parton is.

 

Újra feltűntek a sétáló, kerékpározó emberek, sőt a 16 fok körüli Balatonban is megmártóztak már néhányan. Az MTI fotósa Keszthelyen és Balatonfenyvesen készített fotókat a szabadidejükben a vízpartot választókról.

Kirándulók a keszthelyi Balaton-parti sétányon az újranyitás napján, 2020. május 9-én. A sétányt a koronavírus járvány miatt április 10-én zárták le.
MTI/Varga György
Horgászok és kirándulók a balatonfenyvesi strandon az újranyitás napján, 2020. május 9-én. A koronavírus-járvány miatt a strandot április 10-én zárták le.
MTI/Varga György
Gyerekek fürödnek a Balatonban a balatonfenyvesi strandon az újranyitás napján, 2020. május 9-én. A koronavírus-járvány miatt a strandot április 10-én zárták le.
MTI/Varga György