Kiemelt beruházás lett a balatonfüredi kézilabdacsarnok (napi.hu)

A balatonfüredi kézilabdacsarnok megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány.

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet a kiemelt jelentőségű ügyekben koordinációs feladatokat ellátó kormánymegbízottként a Veszprém Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat jelölte ki – írja a napi.hu.

A csarnok számára kialakítható telek legkisebb területe 5 ezer négyzetméter, ennek a beépítettsége 2 százalék lehet, a terepszint alatt és felette is.

A beruházással összefüggésben közterület alakítási terv készítésének és alkalmazásának nincs helye, a tervet a központi építészeti-műszaki tervtanács véleményezi, településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni, és településképi bejelentési eljárásnak nincs helye.

Feltételként szabta a jogszabály, hogy az új épület a szomszédos telkek benapozottságát és mezőgazdasági hasznosítását nem akadályozhatja, valamint biztosítani kell a szomszédos telkek látványának megőrzését is.