Két világbajnok a Balaton partján

Az előttünk álló hétvégén rendezik a labdarúgás és golf ötvözetéből született footgolf sportág idei legrangosabb magyarországi versenyét, a Traditional Footgolf Cupot a Balatonudvariban található Balaton Golf pályáján.  A Traditional Footgolf Cupra húsz ország százharmincnál is több játékosa nevezett – közölte a sportág szövetsége. A második legrangosabb, FIFG 500-as besorolású tornán az első, 2012-es és a tavalyi vb győztese is jelen lesz.

Az év legrangosabb magyarországi nemzetközi footgolf versenyének helyszíne a Balaton Golf Club két, egyenként 18 szakaszos footgolf pályája. A FIFG 500-as besorolású – ennél már csak a FIFG 1000-es, úgynevezett Major tornán lehet több világranglista pontot szerezni – verseny szokás szerint a hagyományos, European Footgolf Grand Slam sorozat fontos állomása, valamint a tízfordulós magyar bajnokság, a Footgolf Országos Bajnokság harmadik fordulója is egyben. Sőt, a legjobb magyar játékos kvalifikál az ősszel Angliában rendezendő Euro Footgolf elnevezésű, match play formátumú csapat Európa-bajnokságra.

A Tradtitional Footgolf Cup rangját mutatja, hogy közel húsz ország százharmincnál is több játékosa regisztrált már, köztük a sportág első, 2012-es világbajnoka, Lengyel Béla, illetve az argentin Matias Perrone is, aki tavaly év végén Marokkóban ért fel a csúcsra és nyert vb-t. Mind az abszolút, mind a szenior, mind a női mezőny végeredménye megjósolhatatlan és akkor még a juniorokról nem is beszéltünk.

A verseny egyúttal a Footgolf Országos Bajnokság harmadik fordulója, a European Footgolf Grand Slam sorozat második állomása, ahonnan a legjobb hazai footgolfos kvalifikálja magát az őszi csapat Eb-re.

A programot színesíti majd a szombati páros teqball verseny, amivel a 2020-as Traditional Footgolf Cupra lehet ingyenes nevezést nyerni.