Két ünnep között is aktív a Kajla a Balaton körül

A téli szünetben is folytatódik a Kajla elnevezésű országos turisztikai kampány. A Kajla idén nyáron indult, délja pedig, hogy az alsó tagozatos diákok megismerjék Magyarországot. A mobil applikációra és pecsétgyűjtő útlevélre épülő program főszereplője a kíváncsi kölyök vizsla, akit követve 41 magyarországi látnivalót fedezhettek fel a kisiskolás gyerekek. Az akció, amihez az útleveleket minden alsó tagozatos diák megkapta a tanév végén, olyan sikeres volt, hogy az eredeti  július végi befejezés helyett egész nyáron utazhattak a kedves kutyussal és útlevelével a gyerekek, most pedig a két ünnep közötti időszakra is újranyitották. 

Az ország számos pontján, még több kedvezményadó helyen használható ismét a Kajla útlevél. Minden pecsételő ponton van egy plakát, hogy a kis felfedezők biztosan rátaláljanak a megfelelő helyekre. A téli időszak célja, hogy a gyermekek megismerkedjenek hazánk ünnepi hagyományaival és népszokásaival, és családjukkal közösen felfedezzék Magyarország téli csodáit. Az akcióhoz számos balatoni attrakció, vagy vendéglátóhely csatlakozott. Pecsételhetnek egyebek mellett Tihany számos nevezetességénél, kedvezményesen kóstolható sütemény az Apátsági Rege Cukrászdában. Ingyenesen látogatható a sümegi Kisfaludy Emlékház, de pecsétgyűjtő hely Balatonfüreden a Zsidó Kiválóságok Háza is,  a Folly Arborétum valamint a keszthelyi a Vidor Játékmúzeum. Kedvezményesen látogatható mások mellett a siófoki Bella Állatpark, a Kálmán Imre Emlékház, a Játékbirodalom Játszóház valamint kereki Balatoni Madárkert.

Számos Balaton környéki szálláshely valamint vendéglátóegység különböző kedvezményeket ad a pecsét mellé a gyermek vendégeknek. A csatlakozott szolgáltatók listája a Kajla Országos Turisztikai Program weboldalán  található.