Két tapolcai házaspár is indul a Budapest-Bamako-ralin (veol.hu)

A Budapest–­Bamakón a túra és a 4×4 kaland kategóriákban nem hirdetnek versenyt, az ott indulók így is napi harcot folytatnak majd a túlélésért. Ellenfeleik a közel 9000 kilométeres távolság és a rendelkezésre álló két hét. Ezalatt kell a kiszámíthatatlan veszélyeket és akadályokat leküzdenie a 300 járműnek és az indulóknak, akik között két tapolcai házaspár is lesz.

A Budapest–Bamakót 2016 óta kétévente rendezik meg. 2020-ban minden eddiginél messzebbre viszi el a futam a résztvevőket, egészen Nyugat-Afrika szívéig. A Budapestről induló különleges futam Európán, Marokkón, Mauritánián, Szenegálon át – Guineát is érintve – Sierra Leone-ban fejeződik be. A verseny mellett megrendezett túrának – amely a kihívások mellett a jótékonykodásról, a közösségről és az új barátokról is szól – két tapolcai házaspár is nekivág.
Mohos-Bárány Nóra és férje, Mohos Imre, illetve egy baráti házaspár – Vetsey Anita és László – szeretné testközelből megismerni az igazi Afrikát. A lányok ötlete volt egy évvel ezelőtt, hogy vágjanak bele a nagy kalandba. A szervezők a jelentkezésük után néhány nappal már le is zárták a nevezők listáját, és a négy kalandor ekkor fogta fel igazán, hogy mire is vállalkozott. Az első egy hónap volt rázós, akadtak bőven hullámvölgyek. Felmerült az is, hogy egyáltalán jó döntést hoztak-e, de aztán a megfelelő autó beszerzése és felkészítése elterelte a gondolataikat az aggodalmakról. Mostanság pedig a sok támogatónak is köszönhetően már maximálisan felpörögtek, belelkesedtek.

A cikk folytatása itt.