Két keréken a Balaton körül (hellovidek.hu)

Igazi bakancslistás tételnek számít a legnagyobb magyar tó megkerülése. Sokan indulnak útnak kerékpárral, de vannak, akik futva vagy gyalogolva teszik meg a több mint 210 kilométeres távot. Pár hete a Helló Vidék munkatársa is elindult egy baráti társasággal, hogy megkerüljék kerékpárral a Balatont és megnézzék mennyit változott az igazi balatoni nyár a pandémia tükrében.

Sokan indulnak útnak, hogy körbetekerjék a legnagyobb magyar tavunkat, a Balatont. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy ez egyfajta bakancslistás tétel, amit mindenki szeretne valamilyen formában megvalósítani. Lehet szó sportolásról, teljesítménytúráról, nyaralásról, kirándulásról kétkeréken családosan, barátokkal vagy egyedül évről évre magyarok százai vágnak neki a Balatoni Bringakörnek.

Mi viszonylag sokáig dédelgettük ezt a tervet, hiszen a 7 fős társaságunkból mindössze 1-2 ember járta be eddig a teljes útvonalat, így a többség átlagos kerékpáros tapasztalatokkal kezdte el a kirándulást, de az időjárás viszontagságaival vagy éppen a terep nehézségeivel szemben, végig igazi kárpótlásnak éreztük a balatoni táj látványát. A csapatunk négy naposra tervezte a túrát, mivel ezúttal számunkra nem a teljesítmény és a rohanó kilométerek kerültek fókuszba, hanem a mozgás öröme, az aktív kikapcsolódás, strandolás és a barátokkal töltött idő. Természetesen három nap alatt is kényelmesen teljesíthető edzetlenebbeknek is a túra, sőt a sportosabbak 6-8 óra alatt is bejárják a kb. 210 kilométeres útvonalat.

A teljes élménybeszámoló itt található.