Két keréken a Balaton körül 5. rész – Suhanás és szárnyaló gondolatok (likebalaton.hu)

Tekerés és suhanás a tó körül – felejthetetlen élmény egy Balaton körüli bicajtúra. A körútra való felkészülés és az első napi szakasz látnivalói után egy rengeteg élménnyel teli nap következett, majd egy csodavilágról számolt be, ezúttal pedig feltűnik Süsü, és az útközben szárnyaló gondolatokról is ír a likebalaton.hu.

 

Közeledünk oda, ahonnan indultunk
Szántódon ébredtünk vasárnap, s a szállásunktól néhány lépésnyire lévő üzletben előző este vásárolt finomságokból álló bőséges reggeli után indultunk útnak. Az úti cél már a végállomás, azaz túránk kezdő-és végpontja, Balatonfenyves volt. Nem egészen negyven kilométeres ez a szakasz, melyen végig sík és lejtős terepen vezet az út.

A közeli Balatonföldváron máris leszálltunk a kerékpárról, hiszen végigsétáltunk a platánfákkal övezett parti sétányon, kicsit távolabb pedig csodálatosan felújított villákat is láttunk.

Mit keres Süsü a Balatonnál?
E településen láttam meg a Halászfiú szobrát. Az alak természetesen halat – mint utólag megtudtam- csukát tart a kezében. Nekem első pillantásra úgy tűnt, mintha az uszonyosnak nyúlfeje lenne, de ezt mindenki tudja be az olykor élénk fantáziámnak.

A fantáziám nem sokkal később újra elkalandozott, hiszen felidézhettem gyermekkorom egyik kedvenc meséjét – mely egyébként ma is, felnőtt fejjel is a kedveltek közé tartozik. Ugyanis Süsü állt az út mellett – olvasható a likebalaton.hu munkatársának élménybeszámolójában.

A további részletek itt találhatók.