Keszthely kincsei (Keszthely TV)

Helikoni Ünnepségek, a Goldmark Károly Művelődési Központ szakkörei, Keszthelyi Kilométerek, Szendrey Júlia Emlékszoba. Néhány a 32 keszthelyi érték közül, amelyeket bemutattak az első alkalommal megrendezett Keszthelyi Értékek Napján. A rendezvényen a 2013-ban létrehozott helyi értéktárban szereplő kincseket tárták a közönség elé, amelyek közül több a megyei értéktárban is helyet kapott.

A Georgikon szellemisége, a sárgulás, a burgonyanemesítés és a gyümölcs génbank is gyarapítja a Keszthelyi Értéktárat. A Keszthelyi Értékek Napján Keszthely kincse oklevéllel jutalmazták azt a 32 értéket, vagy az azokat javasló személyeket, amelyek öregbítik a város hírnevét.  A Georgikon Kar hét elismerést is átvehetett, erre a kar vezetősége, és az ott tanuló hallgatók is rendkívül büszkék.

A Keszthelyi Értéktár 2013-ban jött létre, a gyűjtőmunkában pedig nagy szerepet vállalt a Goldmark Károly Művelődési Központ égisze alatt működő Hungarikum Klub. A keszthelyi értékek közül például a Festetics kastély a megyei értéktárban is szerepel, Bakonyi Károly életműve pedig a napokban az országos értéktárban is helyet kapott. Helyi érték még többek közt a monarchiakori Balaton-part, a városalapító Lackfi nádor, a Fő téri templom, és a Georgikon Majortörténeti kiállítóhely. A Keszthelyi Értékek napját azzal a céllal szervezték, hogy megismertessék a közönséggel a város kincseit.