Parlamenti kérdés-válasz a siófoki uszodáról (mti)

A parlament hét eleji ülésén képviselői kérdés hangzott el a siófoki uszoda-ügyről – az MTI tudósítása szerint. Mikor épül uszoda Siófokon? – tette fel a kérdést egy ellenzéki képviselő.

 

Harangozó Gábor (MSZP) arról beszélt, hogy Siófokon évekkel ezelőtt lebontották a régi uszodát, de azóta sem épült a helyére új, ezért a városban nincs olyan létesítmény, amelyben a gyermekek meg tudnának tanulni úszni. A lakosság ígéretet kapott arra, hogy felhúznak egy új létesítményt, de hiába pályáztak, mégis kimaradtak az uszodaépítési program mindkét üteméből – tette hozzá, azt kérdezve, mikor készül el az új uszoda a Balaton legnagyobb városában.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára azt felelte, hogy a kormány valóban célul tűzte ki, hogy minden járásban építsenek egy uszodát. A program első ütemében 25, a másodikban 26 uszodát építenek – tette hozzá. Siófokon van egy élményfürdő, amelynek a kisebb medencéje alkalmas az úszás megtanítására, azok a járások viszont előnyt élveznek, ahol semmilyen lehetőség nincs az úszásoktatásra – közölte. Megjegyezte, később meghirdetik majd a program harmadik ütemét is.