Kedvezményes telkekkel várja Porva a letelepedni szándékozókat (veol.hu)

A kis bakonyi falu önkormányzata 2017-ben határozott huszonhét építési telek kialakításáról és azok közművesítéséről. A munkálatokat egyedi kormányzati támogatással tudták elvégezni.

– Júliusban befejeződik e terület áramellátása és a lakópark felett áthaladó középfeszültségű hálózat kiváltása, augusztusban pedig megkezdjük a telkek értékesítését. Elsődleges célunk, hogy a legtöbb telekre a falunkban letelepedni szándékozó fiatalok érkezzenek. Azok a családok, akik a helyi oktatási intézményekbe járatják gyermekeiket, állandó porvai lakosok lesznek, illetve a kormányzat családpolitikai támogatási rendszerének megfelelnek, akár százezer forintért juthatnak ezer négyzetméteres építési telekhez, azaz gyakorlatilag 2,9 millió forint letelepedési támogatást kaphatnak az önkormányzattól. Minden egyes építési telek értékesítése esetében egyedi döntést hozunk – mondta el a veol.hu-nak  Veinperlné Kovács Andrea polgármester asszony.

A telkek 900-1300 négyzetméter nagyságúak. A feltétel kétéves beépítési kötelezettség és állandó porvai lakcím létesítése, valamint annak ötéves fenntartása. Az önkormányzat fő célja, hogy a helyi oktatási intézményekben biztosított legyen a gyermeklétszám és emelkedjen a lakosságszám, javuljanak a demográfiai adatok. A település vezetése bízik benne, hogy hosszú távon számos hozadéka lesz, ha fiatalok népesítik be a falut.