Kedvezmények az ingatlanbérlőknek Keszthelyen (tvkeszthely.hu)

Kedvezményeket ad az ingatlanbérlőknek az önkormányzat – erről csütörtöki ülésen döntött a keszthelyi képviselőtestület. A városatyák több beruházásról is határoztak. Közbeszerzéseket írnak ki csapadékvíz-elvezetési és területfejlesztési projektekre – írja a tvkeszthely.hu.

A megemelkedett energiaárak miatt az önkormányzat is nehézségekkel küszködik, de erejéhez mérten kedvezményeket ad. A testület még 2020-ban döntött arról, hogy megemeli az önkormányzati lakások bérleti díját. A hatályos rendelet szerint ezt január elsejével tennék meg. Ezt most májusra halasztották, hogy a megnövekedett téli rezsit ne tetézzék a drágább lakbérrel. A testület arról is határozott, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiségek továbbra is kapják a 30 százalékos kedvezményt, egészen 2023. április 30-ig.

Manninger Jenő polgármester: „Jóvá kellett hagyni az előkészített projektek elindítását: Keszthely Zámor városrészében egy csapadékvíz-kezelés fejlesztése és egy kisebb projekt még a belvárosi csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatban. Illetve a Zöldváros projektnél, ami több részből áll, de folynak már a munkák a Zeppelin téren, indul a munka a Helikon parkban és még a KRESZ park egy kisebb részére – amit szeretnénk szintén felújítani  – közbeszerzési eljárást írunk ki.”

Ezeket a fejlesztéseket a jövő évben kell megvalósítani. A beruházásokat uniós forrásból végzik el. Végleges döntést hoztak a képviselők a Sörház utca átnevezéséről, ezt mostantól Reischl Imre utcának hívják. Több helyi civil szervezet javaslata alapján terjesztette ezt az átnevezést a döntéshozók elé a polgármester. Manninger Jenő úgy véli, hogy a többség támogatását tudhatják ebben maguk mögött. Megjegyezte, az ellenzéki képviselők nem szavazták meg az egykori Makarenkó, majd Sörház utca névváltoztatását.