Katonanemzedéki találkozó Balatonakarattyán

 25. alkalommal rendezik meg Balatonakarattyát a Katonanemzedéki Találkozó, Balatonakarattyán, a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban. A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége által rendezett jubileumi rendezvény ma amolyan nulladik nappal vette kezdetét.

 A találkozó hivatalos nyitónapja előtt a szervezők úgy gondolták: a jeles alkalomból nemzetközi méretűre tágítják találkozójukat. Éppen ezért meghívták a szövetség külföldi, veterán tagszervezeteinek képviselőt, akik Csehországból, Szlovéniából, Ausztriából, Romániából, Szlovákiából és Szerbiából érkeztek hazánkba.

Vilner Péter nyugállományú ezredes, a  szövetség alelnöke a honvedelem.hu kérdésére azt mondta: ez a kezdeményezés még régió-szerte is egyedülálló, mivel ilyen találkozót még a környező országokban sem szerveztek soha. Hozzátette: a nemzetközi nap célja a tapasztalatcsere, a különböző tagszervezetek megismerése, illetve új kapcsolatok kiépítése.

A Katonanemzedéki Találkozó következő két napján a résztvevők megemlékeznek többek között az aktív és nyugállományú nemzedékek egymásra találásának elmúlt huszonöt évéről, az 1956-os forradalom- és szabadságharc hatvanadik évfordulójáról, valamint előadásokat hallgatnak meg a katonanemzedékek kapcsolatáról, az érdekvédelemről, és a szociális ellátásokról.

A rendezvény fővédnöke dr. Simicskó István, honvédelmi miniszter, védnöke pedig dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök.

(19:33)