“Kajálják” a büfékocsikat a balatoni vonatozók (Info Rádió)

A múlt héten lépett életbe a balatoni turisztikai szezonhoz igazodó nyári vasúti menetrend, amelynek új eleme az újraindult étkezőkocsi-szolgáltatás a szolgáltatást később akár más vasúti vonalakon is bevezetnék.

Biztató jel, hogy a pünkösdi hétvégén 20 százalékkal nőtt a MÁV forgalma – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. Homolya Róbert hozzátette: kísérleti jelleggel a déli parton indult el a balatoni büfékocsi-szolgáltatás. Mint mondta: az utasok leginkább annak örültek, hogy hideg csapolt sört mérnek a vonatokon újra, a közösségi médiában is ennek volt a legnagyobb húzása. A hot dog és a hamburger is jól fogyott. A várakozási idő alkalmanként kicsit sok, de diákmunkások alkalmazásával ezen gyorsan lehet segíteni – tette hozzá Homolya Róbert. Az elnök-vezérigazgató arról is beszélt, hogy bizonyos esetekben műszaki okok miatt egy kis időre le kell állni a kiszolgálással.

Az első visszajelzések jók, az utasok már követelik, hogy a szegedi vonalon is legyenek büfékocsik. A mostani tesztüzem után minden bizonnyal más vonalakon is bevezeti ezt a szolgáltatást a MÁV. A tervek szerint a balatoni vonalakon jövő nyáron is lesz büfékocsi – fejtette ki Homolya Róbert az InfoRádióban.