Júniusban indul a Kultkikötő-évad a Balatonnál

Az ország és a Balaton leghosszabb, egész nyáron át tartó zenei- és színházi programsorozatának szervezői közölték: idén nyáron is lesz Kultkikötő. A szabadtéri színházi előadások és koncertek öt Balaton-parti helyszínen – Balatonföldváron, Balatonbogláron, Balatonszárszón, Balatonfenyvesen és Badacsonyban valósulnak meg

. Az immár 16. alkalommal bonyolított rendezvény szervezői hangsúlyozták: minden program szabadtéren valósul meg.

„Úgy tűnik, a nézőink is egyetértenek velünk abban, amit már a tavalyi évadban is hangsúlyoztunk: jelen körülmények között a legbiztonságosabb játszótér a szabadtéri színház. Ennek megfelelően a tavalyi év viszontagságai miatt kicsit megtépázva, de bizakodva tekintünk előre, és a tervek szerint június közepén elkezdjük a 2021-es évadot”

– mondta Nagy Viktor.

A 2021-es nyári évadot a Csiky Gergely Színház díszbemutatója nyitja: 2021. június 19-én Neil Simon – Furcsa Pár című előadását láthatja a közönség. A díszbemutató egyben színpadavató is: a helyszín a „kívül-belül” felújított Varga Béla Kulturális Központ lesz.

A repertoár május végéig folyamatosan bővül, de már most látszik, hogy ezúttal is egy sokszínű és tartalmas évaddal várja vissza a közönséget a Kultkikötő: a műsortervben a könnyűzenei koncerttől kezdve az „érzelmektől izzó színházi estén” át, Szókratész Védőbeszédéig sokféle műfaj és persze számos ismert és elismert művész fellelhető.

Idén a Kultkikötőben színpadra lép Mácsai Pál, Thuróczy Szabolcs, Makranczi Zalán, Koltai Róbert, Trokán Nóra, Klem Viktor és a L’art pour L’art Társulat is, a koncertek közül pedig már a GRUND – vígszínházi fiúzenekar, a Budapest Bár, a Tátrai Band és Kökény Attila Akusztik koncertje is elérhető.

A szervezők hangsúlyozták: minden program szabadtéren valósul meg. Balatonbogláron a felújított Balatonboglári Varga Béla Kulturális Központ mellett található kültéri színpadon, Balatonföldváron a Kulipintyó Villa udvarán felállított színpadon, Balatonszárszón a Csukás Színházban, Balatonfenyvesen az egykori kertmozi helyén található Kultúrtéren, Badacsonyban pedig a frissTeraszon várja vissza a közönséget a Kultkikötő.