Június közepén indul a Kultkikötő: “a legbiztonságosabb játszótér a szabadtéri színház”

Az ország és a Balaton leghosszabb, egész nyáron át tartó színházi és zenei programsorozatának szervezői közölték; idén nyáron is lesz Kultkikötő. A szabadtéri színházi előadások és koncertek öt Balaton-parti helyszínen – Balatonföldváron, Balatonbogláron, Balatonszárszón, Balatonfenyvesen és Badacsonyban – valósulnak meg. Immár 16. alkalommal szervezik meg a rendezvényt, idén külön hangsúlyt fektetve arra, hogy minden program szabadtéren valósuljon meg.

 

„A tavalyi évadot csodával határos módon le tudtuk bonyolítani, de a járványhelyzet minden eddiginél több kérdéssel szembesített minket. Tavaly év végén fogalmunk sem volt, merre induljunk a 2021-es évad tervezésével, tele voltunk kétségekkel és kérdésekkel. Ekkor döntöttünk úgy, hogy találgatás helyett összeállítunk egy kérdőívet, és a közönségünk segítségét kérjük” – mondta Nagy Viktor.

A kérdőívben a járványhelyzettel kapcsolatos óvintézkedésekről is megkérdeztük a nézőket, akik a biztonságérzetet növelő intézkedések közül a kötelező maszkhasználat után a második legfontosabb tényezőként azt említették, ha szabadtéri játszóhelyen valósul meg egy produkció.

„Úgy tűnik, a nézőink is egyetértenek velünk abban, amit már a tavalyi évadban is hangsúlyoztunk: jelen körülmények között a legbiztonságosabb játszótér a szabadtéri színház. Ennek megfelelően a tavalyi év viszontagságai miatt kicsit megtépázva, de bizakodva tekintünk előre, és a tervek szerint június közepén elkezdjük a 2021-es évadot” – mondta Nagy Viktor.

Ennek megfelelően a 2021-es nyári évadot a Csiky Gergely Színház díszbemutatója nyitja. A helyszín Balatonboglár lesz. A nyolcvanas években ezen a településen zajlottak a kaposvári teátrum méltán híres nyári előadásai és a kamarazenei hangversenyek. Ezen a legendás és sokakban nosztalgikus emlékeket ébresztő helyszínen negyven évvel később, 2021. június 19-én Neil Simon – Furcsa Pár című előadását láthatja a közönség. A díszbemutató egyben színpadavató is: a helyszín a „kívül-belül” felújított Varga Béla Kulturális Központ lesz.

A repertoár május végéig folyamatosan bővül, de már most látszik, hogy ezúttal is egy sokszínű és tartalmas évad várja vissza a közönséget: a műsortervben a könnyűzenei koncerttől kezdve az „érzelmektől izzó színházi estén” át, Szókratész Védőbeszédéig sokféle műfaj és persze számos ismert és elismert művész fellelhető. Idén a Kultkikötőben színpadra lép Mácsai Pál, Thuróczy Szabolcs, Makranczi Zalán, Koltai Róbert, Trokán Nóra, Klem Viktor és a L’art pour L’art Társulat is, a koncertek közül pedig már a GRUND – vígszínházi fiúzenekar, a Budapest Bár, a Tátrai Band és Kökény Attila Akusztik koncertje is elérhető.

BALATONFÖLDVÁRI ELŐADÁSOK:

Csillagok nyomában
Kepes András
július 16. péntek 20:30

Apád előtt ne vetkőzz
Orlai Produkció
július 23. péntek 20:30

A védőbeszéd
Előadja: Makranczi Zalán
augusztus 6. péntek 20:30

Befogad és kitaszít a világ
Mácsai Pál és Huzella Péter
augusztus 13. péntek 20:30

BALATONSZÁRSZÓI ELŐADÁSOK:

Best of L’art pour L’art
L’art Pour L’art Társulat
július 2. péntek 20:30

Anconai szerelmesek
Roxínház
július 9. péntek 20:30

Meg se kínáltak – kocsmaária
Thuróczy Szabolcs előadásában
július 17. szombat 20:30

Love letters
Orlai Produkció
július 24. szombat 20:30

Kökény Attila Akusztik
feat. Swing á la Django
július 31. szombat 20:30

Süsü, a sárkány kalandjai
Roxínház
augusztus 1. vasárnap 10:30

Múviláv
Majdnem mint a filmeken
augusztus 6. péntek 20:30

Békével jöttünk
Lakatos László és Musimbe Dávid Dennis
augusztus 7. szombat 20:30

Én és a kisöcsém
Körúti Színház
augusztus 14. szombat 20:30

Budapest Bár koncert
Balatonszárszón
augusztus 21. szombat 20:30

BOGLÁRI ELŐADÁSOK

Furcsa pár
Csiky Gergely Színház
június 19. szombat 20:30

Budapest Bár koncert
Balatonbogláron
július 3. szombat 20:30

Képzelt Beteg
Zenthe Ferenc Színház
július 10. szombat 20:30

Tátrai Band
koncert
július 16. péntek 20:30

A GRUND
vígszínházi fiúzenekar
július 24. szombat 20:30

Válaszfalak
Orlai Produkció
augusztus 7. szombat 20:30

Ember a falvédőről
L’art pour l’art Társulat
augusztus 28. szombat 20:30

BALATONFENYVESI ELŐADÁS:

Békével jöttünk
Lakatos László és Musimbe Dávid Dennis
július 9. péntek 20:30

BADACSONYI ELŐADÁSOK:

Anima Sound System – Live Act
koncert
június 24. csütörtök 21:00

Lázár Tesók
koncert
július 1. csütörtök 21:00

Európa Kiadó
koncert
július 8. csütörtök 21:00

Dorogi Péter – dalszerzői műsor
koncert
július 15. csütörtök 21:00

Varga Livius és a NeVa
koncert
július 22. csütörtök 21:00

Minden program szabadtéren valósul meg.

Balatonbogláron a felújított Balatonboglári Varga Béla Kulturális Központ mellett található kültéri színpadon, Balatonföldváron a Kulipintyó Villa udvarán felállított színpadon, Balatonszárszón a Csukás Színházban, Balatonfenyvesen az egykori kertmozi helyén található Kultúrtéren, Badacsonyban pedig a frissTeraszon várja vissza a közönséget a Kultkikötő.