Június elején indulnak a vízimentő tanfolyamok a Balatonnál

Az idei esztendőben is vízimentő, úszómester, uszodagépészeti és vízkezelői, vízicsúszda-kezelő tanfolyamokat Magyarország legnagyobb vízimentő egyesülete, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. A helyszín a szervezet keszthelyi bázisa lesz. 

(Fotó: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata)

2021. június 7-én indítja első tanfolyamait a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata a Keszthelyi Yacht Kikötőben. A kadétok a vízimentő tanfolyamon, valamint úszómesteri tanfolyamon vehetnek majd részt.

A vízimentő és az úszómesteri tanfolyam fő különbsége, hogy míg a vízimentő nyílt víz mellett végzi tevékenységét, addig az úszómester zárt medenceteret felügyel. Ebből kifolyólag az úszómesteri tanfolyam fizikai követelményei alacsonyabbak, mint a vízimentő tanfolyamé, lévén hogy az úszómestereknél sokkal kisebb és behatárolt vízterületről van szó, az úszómesterek elméleti követelményei viszont magasabbak, mivel nekik a medencékkel kapcsolatos speciális ismereteket is el kell sajátítani, a vízimentői munkához szükséges elméleti tudásanyag mellett.

A képzés nem OKJ-s képzés, de a megszerzett képesítés az 5299 FEOR számú betanított szakképesítést igénylő foglalkozások, munkakörök betöltésére jogosít.

A tanfolyam elméleti része online oktatás, távoktatás keretei között zajlik. Az online oktatás, távoktatás keretein belül csak az elméleti órák teljesítésére van lehetőség. Az online elméleti tanfolyam időszakán belül mindenki önállóan saját haladási tempója szerint tudja elsajátítani oktatási felületünkön az elméleti tananyagot. Az elméleti tananyag sikeres elsajátításához általunk javasolt minimum óraszám összesen 10 óra. Az online oktatás időszaka alatt konzultációs lehetőségeket biztosítanak az oktatási felületen, ahol a hallgatók feltehetik kérdéseiket az oktatóknak.

A tanfolyam gyakorlati részének 7 napja egész napos elfoglaltságot jelent. A tanfolyam NEM uszodai körülmények között, hanem nyílt vízben, várhatóan a Balatonban zajlik majd. A tanfolyam utolsó napja a vizsganap lesz, ami szintén egész napos elfoglaltságot jelent.

A tanfolyam teljes díja: 105.000 Ft, a regisztrációs díj 15.000 Ft. Lehetőség van élni a kedvezményes díjjal is kötelezően ledolgozandó 10 napos munkavállalás esetén ennek összege 15.000 forint.

További részletek és jelentkezés a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának honlapján találhatóak.