Telített az idei esküvői szezon a Balatonnál (likebalaton.hu)

A Balaton évről évre népszerűbb esküvői helyszín, lánybúcsúkra, legénybúcsúkra is egyre többen jönnek a tó közelébe. Ugyanakkor az idei szezon a Balatonon kezd betelni, hiszen nem csak azoknak az esküvője lesz most megtartva, akik alapesetben is ebben az évben tartanák, hanem az elmúlt egy év elmaradt eseményeit is pótolják. 

A Balaton mindig is kiemelt esküvői helyszín volt, de most még jobban felértékelődött – írja a likebalaton.hu.  A járvány miatt sokan a nyaralásukat, külföldi pihenésüket is áttették a tó környékére, az északi part eldugott falvai egyre kedveltebb pihenési célpontok, egyre több képet látunk a közösségi felületeken is, sok sztár is itt nyaral, vagy mondja ki itt a boldogító igent. Idén sokan kötnek kompromisszumot a hétköznapokkal, így már egyáltalán nem meglepő a pénteki és a vasárnapi esküvő sem, de már csütörtöki napokon is lesz lagzi.

A hozzám forduló párok általában nem budapesti esküvőt szeretnének, a többség szeretne kimozdulni a természetbe. Ha fontos számukra a szép panoráma vagy a vízközeli élmény, akkor az első gondolatom a Balaton.

-fogalmazott  Guti Nikolett esküvőszervező. Kifejtette: a Balaton számára elsősorban az északi part, Badacsony és környéke és a Balaton-felvidék, nagyon sokat jár erre.

Szerinte a logisztika, a vendégek mozgatása a Balaton környékén sem bonyolultabb, mint egy fővárosi esküvőnél. Itt az elsődleges, hogy a ceremónia közelében találjanak szállást. Ide elutazik a pár és a násznép, innét transzferrel oldják meg a vendégek mozgatását a különböző helyszínek között.

Szólt arról is, hogy minden évben változik az esküvői divat. Jelenleg két divatirányzatot lehet megkülönböztetni. Az egyik az évek óta népszerű rusztikus vonal, természetközeli, pasztell színekkel, fa felhasználással, száraz virágok, nád, pampa kerül a menyasszonyi csokorba és az asztalokra, a mécsesek, asztali díszek befőttesüvegekből készülnek. A másik stílus a modern, ahol plexik és geometria formák, installációk uralják a teret. Itt is van virág is, de nagyon letisztult verzióban.