Jubileumi fotókiállítás régi és új képekből a Pannon Egyetemen (veol.hu)

A Pannon Fényképész Kör kiállítása látható november 9-ig a Pannon Egyetem aulájában. A felállított tablók többségén fekete-fehér és színes, ember nélküli lakóteleprészletek, ipari épületek, omladozó házfalak láthatók. Ezek a képek A rendszerváltás hagyatékai című pályázathoz korábban és frissen készített munkák. Két tablón fotómontázsok vannak, ezek a kör korábbi kiállításainak legjobb anyagaiból válogatnak.

A kör az egyetemen alakult tíz esztendeje, és most is 15-16 aktív taggal működik. A kiállított képek között vannak, amik kifejezetten a pályázatra készültek, és vannak régebbi képek is. A legtöbb a fényképész kör közös, belgrádi kirándulásán készült – mondta el a veol.hu-nak Csonka-Szabó Margit, az egyesület tagja.

A kiállítás megnyitóján Felföldi Gábor, a Pannon Egyetem kulturális szervezője köszöntötte a megjelenteket, majd Abonyi János, a mérnöki kar dékánhelyettese mondott rövid beszédet. Ezek nem szép, de jó képek, elgondolkodtatók, nyomasztók. Nem mindegy, hogy mit hozunk létre, mit adunk át a következő generációnak. Kijelenthetjük, hogy ha a projekt célja a figyelemfelhívás volt, akkor nagyon jók ezek a képek. Előremutató, hogy nem a tetszeni vágyás, hanem a kifejezés, a bemutatás szándéka vezérelte az alkotókat. Mindezt látva és láttatva csinálják másképp, mint az előző generáció. Hozzanak létre szebb, élhetőbb világot, alakítsák át a környezetüket, hagyjanak maradandó értékeket maguk után – idézi Abonyi János szavait a veol.hu.