Keresik az új balatoni luxusszálloda kivitelezőjét (magyarepitok.hu)

Egyedi adottságú, vízparti, 4 csillag superior besorolású szállodát építenek Balatonfüreden, az újonnan létesülő kikötőépület közvetlen szomszédságában. A területen található meglévő épületeket és közműveket a kivitelezést megelőzően elbontják, valamint elvégzik a szükséges környezetrendezést is.

A tervezett hat szintes épületben 80 darab erkélyes szobát, ezek mellett lakosztályokat, gyereksarokkal kiegészített recepciót,
továbbá egy akadálymentes szobát is kialakítanak – írja a magyarepitok.hu.

A portál információi szerint építenek mindezek mellett a szállóvendégeket kiszolgáló 320 négyzetméteres éttermet kültéri terasszal. A vendéglő, fogyasztóteréből mobilfallal leválasztható különteremmel rendelkezik majd. Az éttermet egy 200 adagos konyha fogja kiszolgálni, mely üzemi összeköttetésben lesz az éttermi fogyasztótérben elhelyezett látványkonyhával és az előcsarnokból nyíló bárral is.

A wellness részleg kültéri és beltéri medencéket és egy jakuzzit is magába foglal. Mindezek mellett a pihenő részlegek: szauna, masszázs szoba és a float spa (lebegő kabin) a pinceszinten kapnak helyet.

A konditermet egy külön épületben helyezik el a wellness részlegtől függetlenül. Ennek az épület az alapterülete 5500, a kültéri része pedig 1400 négyzetméter lesz. Kiépítenek itt továbbá egy élménymedencét és egy jakuzzit is.

A földszintes épületrészek laposteteje zöldtetős kialakítású lesz, illetve a kavicsterhelésű lapostetőn kapnak helyet az épület energiaellátását részben kiszolgáló napelemek is.