Jótékonysággal várják az ünnepet Sümegen (veol.hu)

A Kisfaludy művelődési központ események sorát szervezi az év utolsó két hónapjára Sümegen, amelynek egyik utolsó állomása a hagyományos jótékony célú adventi forgatag- írja a veol.hu.

Az adventi programok keretében nem maradhatnak el a hagyományos gyertyagyújtások a Hétvezér téren, vasárnapi napokon a Városvédő és Szépítő Egyesület szervezésében. Ünnepi műsort adnak a Kisfaludy Kör tagjai, a Kompanik Zsófia Óvoda óvodásai, az Aktív Nagyik Klub tagjai és a Városvédő és Szépítő egyesület tagjai.

Az adventi vasárnapi családi délutánok sorozat programjai között betlehemezés, kiállítás, kézműveskedés szerepel a Kisfaludy-emlékházban. A városi gyermekkönyvtárban karácsonyi minimatiné, kézművesház várja a gyerekeket. A városi könyvtár emeleti termében Teadélután klasszikusokkal címmel indul sorozat.

A hagyományos jótékony célú adventi forgatagot december 21-én rendezik templomi koncerttel, betlehemezéssel, ünnepi műsorral, karácsonyi csengőkoncerttel, fúvós zenével. A forgatagban a Hétvezér téren a civil szervezetek kiállításait láthatja mindenki, lesznek forró italok, karácsonyi ajándékok, díszek, sütemények, forraltbor-főző versenyt rendeznek, karácsonyi örömtánc és szeretetzene vár mindenkit.