Jön a lehűlés – ismét korcsolyázhatnak a Balaton körül

Az idokep.hu előrejelzése szerint északira forduló áramlással egyre hidegebb légtömegek érkeznek fölénk a következő napokban. A lehűlés a hétvégén csúcsosodik ki. Mindez azt jelenti, hogy két ünnep között a korcsolyázás szerelmesei ismét hódolhatnak szenvedélyüknek a Balaton körül. 

Az előrejelzések szerint a lehűlés fokozatosan hódít teret, napról napra pár fokkal visszaesik a hőmérséklet pénteken 3-7, szombaton 0, +5 fok közötti, vasárnap pedig fagypont körüli csúcs hőmérsékletre készülhetünk. A hajnali órák is egyre többfelé fagyosak lesznek, vasárnapra virradóan már országszerte fagyni fog, nem egy helyen -5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet – áll az idokep.hu prognózisában.

A Siófoki Jégkikötő egészen február 2-ig várja a látogatókat. A pálya a két ünnep között, illetve szilveszterkor és január 1-jén is nyitva lesz. A pályát a tavalyi évhez hasonlóan a siófoki iskolák diákjai és az óvodások ingyen használhatják hétköznaponként 10-15:00 óra között, a helyi lakosok pedig 50 százalékos kedvezménnyel korcsolyázhatnak.

Balatonfüreden a Zákonyi-parkban kialakított, 900 négyzetméteres jégfelületen egyszerre több, mint kétszázan tudnak korcsolyázni.A pálya jégminősége kitűnő, ám három óránként egyórás karbantartást végeznek rajta annak érdekében, hogy mindig tükörsima felületen lehessen korcsolyázni. Ennek megfelelően a pályán minden nap 9-12, 13-16 illetve 17-20 óra között lehet korcsolyázni. December 31. 9.00-23.00
Január 1. 11.00-20.00 között várja a látogatókat.

Szigligeten ezen a télen 2020. február végéig tart nyitva a jégpálya a strandon. Hétköznapokon 14:30 – 20:00 hétvégén 10:00 – 19:00 között várja a látogatókat. 10 éves kor alatt: 400 Ft-ért,  a többi korosztály számára: 800 Ft-ért vehető igénybe a szolgáltatás. A  helyszínen korcsolyabérlési lehetőség is biztosított 800 Ft megfizetése ellenében.

Balatonlellén a BL Yachtclubban is üzemel a jégpálya, valamint mellette felállított szauna.  A balatonlellei műjégpálya egészen 2020. február 29-ig várja a korcsolyázni vágyókat a BL YachtClub területén. A pályán az eddigi évekhez hasonlóan a környékbelii iskolák diákjai és az óvodások ingyenesen korcsolyázhatnak hétköznaponként délelőtt. Idei újdonság, hogy a balatonlellei lakcímkártyával vagy a balatonlellei diákigazolvánnyal rendelkezők egész szezonban ingyenesen használhatják a pályát! A belépőjegy hétköznaponként 500, hétvégén 1000 forint. Emellett korcsolya bérlésre vagy élezésre is van lehetőség 1 000 Ft-ért.

Balatonbogláron a kikötő melletti pálya az eddigi enyhe idő miatti kényszerpihenő után – a szervezők közlése szerint december 27-től ismét korcsolyázható, amennyiben folytatódik a lehűlés.

A jégpályák felkeresése előtt javasoljuk, hogy az adott helyszíneken érdeklődjenek a jég minősége, valamint a pályák foglaltsága felől!