Hatékony volt a közös munka: csökkent a bűncselekmények száma a Dél-Balatonnál

Jelentősen, több mint 40 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma a három dél-balatoni rendőrkapitányság, Siófok, Fonyód és Marcali illetékességi területén idén június elseje és augusztus 22-e között a tavalyi évhez képest. Erről Piros Attila Somogy megyei rendőrfőkapitány beszélt a Dél-Balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ évadzáró rendezvényén pénteken Siófokon, ahol a bűnmegelőzési irodák tevékenységét értékelték.

    Mint mondta, az immár másfél évtizede működő DBBK idei sikerei a programban résztvevő iskolák 212 rendészeti fakultációs diákjának és 29 pedagógusának is köszönhetőek, akik júliustól 4-től augusztus 22-ig segítették öt dél-balatoni település bűnmegelőzési irodájának munkáját. Nekik emlékplaketteket adott át Piros Attila. A program iránt mutatkozó nagy érdeklődés miatt az idei évben Siófok, Balatonföldvár, Balatonszárszó és Balatonlelle mellett Balatonvilágoson isműködött bűnmegelőzési iroda.

    A megyei rendőr-főkapitány beszámolójából kiderült az is, hogy a jelentős dél-balatoni partszakasszal rendelkező Somogy megyében a korábbi négy év első hét hónapját összehasonlítva több mint a felére, 8688-ról 4287-re esett vissza az ismertté vált bűncselekmények száma.

    Lengyel Róbert, Siófok polgármestere a rendőrök és a bűnmegelőzők munkáját is méltatta. Hozzátette azt is, hogy a rendőrség megyei vezetői mindent megtettek, hogy Siófok ne érezze a nyár elején elvezényelt készenléti rendőrök hiányát.

     Kokas Sándor, a központ egyik vezetője elmondta, a rendőri irányítás mellett járőröző fiatalok jelenléte idején a legnagyobb strandokon is mindössze 1-2 strandi lopást tapasztaltak. A fiatalok emellett nagy segítséget jelentettek az elkóborolt gyerekek, illetve azok szüleinek megtalálásában és a gépkocsilopások megakadályozásában.

Fotó: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság
Fotó: Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

(18:10)