Jelentős fejlesztések valósultak meg Alsóörsön (Iránytű)

A kötelező feladatok maradéktalan ellátása, az intézmények működtetése mellett számos fejlesztésre került sor Alsóörsön. Óvatosan terveztek és a fejlesztéseket is körültekintően rendelték meg, főleg pályázati források felhasználásával léptek előre. Költségvetési főösszegük: 1 milliárd 100 millió forint, beruházásaink értéke: 331 millió forint.

Megtörtént a művelődési ház külső felújítása a Magyar Falu programnak köszönhetően, korszerűsödött a könyvtár új bútorzattal, az iskola új játszóteret kapott, a vadtelepi községrészhez két új buszvárót telepítettek – sorolta a 2021-es év fejlesztéseit az Iránytű közéleti havilapnak Hebling Zsolt polgármester.

A vis maior keretből a támfalívnél újraépítették a vöröskő kerítést. Lefestették a Somlyó kilátót, a Római úton öt helyre térfigyelő kamerákat telepítettek. A Kisfaludy tervből a strandon több újdonsággal találkozhattak a lakosok és vendégek. Megvalósult a kerékpárút első szakasza Felsőörsig, illetve Veszprémig; elkészült a Varázserdő turisztikai és rendezvény helyszín, az ország legnagyobb planetáriumával – tette hozzá.

A polgármester beszélt arról is, hogy nyártól kezdődően ismét programkavalkáddal készültek. A nagy rendezvények elhalasztása jelentős bevétel kiesést jelentett, de belátták, hogy fő a biztonság.

A jövőről szólva elmondta: óriási lehetőséget rejt magában,hogy a magyar kormány térítésmentesen 16 ezer négyzetméter vízparti területeket adott át az önkormányzat tulajdonába.

Friss hír, hogy jelentős pályázati forrást nyertek a megyei TOP kiíráson, komplex turisztikai témában – zárta gondolatait a polgármester.