Jégpályák éjszakája a Balatonnál (turizmus.com)

Január 22-én több mint ötven jégpálya és jégcsarnok várja a korizókat meghosszabbított nyitva tartással országszerte. A kezdeményezéshez több Balaton körüli szabadtéri jégpálya is csatlakozott.

Hatodszor rendezi meg szombaton a Magyar Jégkorong Szövetség a Jégpályák Éjszakáját, és ezzel több mint negyven helyszínen lesz lehetősége a mozogni vágyó gyerekeknek és felnőtteknek néhány órás önfeledt korcsolyázásra. A koronavírusjárvány miatt tavaly elmaradt, most viszont minden eddiginél izgalmasabb és színesebb lesz a késő éjszakai órákba nyúló sportesemény – írja a turizmus.com.

Három kiemelt vidéki nagyvárosban, Debrecenben, Győrben és Veszprémben különösen gazdag programmal várják a jeges sportok szerelmeseit, mindhárom helyen lesz jégdiszkó, és arról is gondoskodnak a szervezők, hogy a már rutinos korcsolyázók megismerkedjenek a jégkorongozás alapjaival.

Több balatoni műjégpálya is meghosszabbítja a nyitva tartását szombaton. Szigligeten a vár tövében húzhatnak korcsolyacipőt a siklani vágyók, Balatonfüreden, a tó legnagyobb műjégpályáján többek közt jégtáncbemutató és diszkó is lesz. A siófoki jégkikötőben ezúttal retró zenével gondoskodnak a jó hangulatról, és a lellei BL Yacht Club is közösségi korcsolyázásra csábít.

Nagy tavaink még nem alkalmasak korcsolyázásra  – figyelmeztetnek az illetékes vízügyi szakemberek, és a rendőrség is arra int, hogy aki megszegi a mesterséges vizeken tartózkodás előírásait, az 50 és 150 ezer forint közötti szabálysértési bírsággal sújtható.

Január 19-én reggel a Balaton vize még hullámzott, a kikötők közelében viszont tovább hártyásodott a víz. Vasárnap reggel újabb hideghullám érkezik a tó térségébe, így az remélhetően néhány nap alatt vastagabbra hizlalhatja a jeget  –  jelezte Horváth Ákos meteorológus, a siófoki Viharjelző Obszervatórium vezetője A Balatonnál a rendőrökön kívül közterület felügyelők, halászati őrök, és a katasztrófavédelem emberei is folyamatosan járőröznek.