Jégpálya-rendszer épül a vízparton Balatonfüreden

Javában zajlik az új, különleges vízparti jégpálya építése Balatonfüreden. A Tagore sétányon és a Vitorlás téren már a pályákat alakítják ki, a jégfolyosók nyomvonala elkészült. A tervek szerint december 15-én nyit a közel háromezer négyzetméteres jégfelületű új jégpálya-rendszer – írja a balatonfured.hu.

Rendkívüli jégpálya-rendszer épül Balatonfüreden, amely a tervek szerint december 15-től várja a korcsolyázni vágyókat (Fotó: balatonfured.hu)

 

Összesen egy kilométer hosszan lehet majd korcsolyázni Balatonfüred legkedveltebb parti részén. A mostoha idő ellenére teljes erővel zajlanak a munkálatok. Az oldal információi szerint egy-két nap múlva teljesen elkészül a jégpálya-rendszer alapja és a jégfolyosók, a pályák megkapják az első jégfelületet, amelyet napokig kell hizlalni majd, hogy elérje a 8-10 centiméteres vastagságot.

A Zákonyi utcai jégpályát, a Vitorlás teret, és a Tagore sétányon álló Széchenyi szobor előtti teret összekötő látványos és egyedülálló mobil jégpálya-rendszer méreteit tekintve is impozáns lesz. Különleges élménynek ígérkezik korcsolyázva végignézni majd a Balaton-partot.