Javulnak a biciklizés feltételei a siófoki Ezüstparton (siofok.hu)

Az EuroVelo6 és a Balatoni Bringakör fejlesztési projektjének részeként indult új kerékpáros fejlesztés Siófokon, az Ezüstparton. Az önkormányzat és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. együttes költségvállalása mellett sor kerül a Liszt Ferenc sétány teljes burkolat-kopórétegének cseréjére, s kijelölt kerékpáros nyomvonal létesítésére az útburkolat mindkét szélén – olvasható a város honlapján.

 

Mivel nem különálló kerékpárútról beszélünk, ezért a gyakorlatban ezt azt jelenti, hogy az útburkolat szélein sárga kerékpáros piktogramot festenek fel.

A beruházás – melynél a költségek felét állja a város – munkálatai elkezdődtek, forgalomkorlátozás mellett, ezért kérjük a lakosság, az ide érkező vendégek türelmét!

Siófok önkormányzata bruttó 22 millió forinttal járul hozzá a beruházáshoz, hogy a teljes burkolatszélesség marása és újraaszfaltozása megtörténhessen.

A Baross híd korszerűsítési munkálatait június végére fejezik be a tervek szerint, ott az útburkolattól elválasztott kerékpársávot, illetve járdát alakítanak ki, amellyel akadálymentessé válik a gyalogos közlekedés – írja a siofok.hu.