Javában tart a Hal- és Borünnep Balatonfüreden

Az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy a Pünkösdi hétvégén rendezi Balatonfüred a Hal- és Borünnepet, amely ebben az esztendőben az első nagy fesztivál a parton. A három nap alatt borbemutatók, gasztronómiai különlegességek, koncertek várják az érdeklődőket a Tagore-sétányon. 

A Hal-és Borünnep története Csopakon kezdődött, amikor Csopakon több ezer látogató előtt Mádl Ferenc akkori köztársasági elnök nyitotta meg Kristóf Attila, a Magyar Nemzet azóta elhunyt újságírója ötletére – emlékeztetett a pénteki megnyitón Bóka István polgármester. A településvezető beszédében kiemelte a balatoni települések összefogásának fontosságát, valamint a közös értékek, így a Balaton védelmét.

A három napos rendezvényen folyamatosak a borbemutatók valamint a borvásár, emellett balatoni, tiszafüredi halakat kóstolhatnak a látogatók.  Szombat délután a „Bor-Balaton-Játék” program keretében a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a tó halaival, madaraival, védett állataival, a Balaton-felvidék különleges helyeivel, régi váraival, a balatoni hajózás legszebb hajóival.

Az estéket koncertek színesítik: színpadra áll szombaton a Zűrös Banda valamint Pribojszki Mátyás és zenekara, vasárnap a Hot Jazz Band és a Cimbaliband Folk Quartet, hétfőn pedig a Bognár Szilvia Sextet mellett a Füred Dixieland Band. A sztárfellépő Szolnoki Péter lesz.