Gyermekfürdőt avattak Révfülöpön (hirbalaton.hu)

Mintegy huszonötmillió forintos beruházással gyermekpancsolót létesítettek Révfülöpön, a Császtai Strandon. A homokos partszakaszon különleges, fából készült, hajó formájú játékkomplexumot is birtokba vehettek a legkisebbek a szombat délelőtti avatóünnepség után. 

Évtizedes lemaradást pótolt Révfülöp, a külön gyerekeknek leválasztott strandrész kialakításával – mondta a gyermekpancsoló avatóünnepségén a település polgármestere. Kondor Géza emlékeztetett, a terület hosszú évekig megközelíthetetlen volt, a családosok igénye viszont egyre nőtt a gyermekmedence iránt

A településvezető elmondta: a gyermekpancsoló huszonötmillió forintos, önerős beruházásból valósult meg. A munkálatok keretében elvégezték a meder feltöltését, valamint lidósították a partszakaszt. Mindemellett megépült egy hajót formázó, fából készült játékkomplexum is, melynek oldalán a munkálatokról készült fotókból láthatunk kiállítást. A polgármester emlékeztetett: az elmúlt öt évben számos fejlesztést hajtottak végre a településen. Megújultak járdák, termelői piacot alakítottak ki valamint átadhatták a megújult szabadtéri színpadot is.

Az avatóünnepségen felszólalt Fenyvesi Zoltán a térség országgyűlési képviselője is, aki kiemelte: a megvalósult fejlesztések azt mutatják, hogy a település jó gazdája a forrásoknak. Örömtelinek nevezte, hogy a beruházások a kisgyermekesek, családosok színvonalasabb nyaralását szolgálják.