Járvány után sem ér véget a home office (sonline.hu)

A vállalkozások fejlesztési- és a digitalizációt támogató pályázati lehetőségeiről tartottak webináriumot a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál. A találkozón elhangzott, hogy a kis- és középvállalkozások hamarosan újabb pályázati lehetőséggel élhetnek a Modern Vállalkozások Program keretében – írja a sonline.hu.

Biztonságos adattárolásról, a home office és a hibrid munkavégzésről is kaphattak tájékoztatást a somogyi vállalkozások képviselői kedden a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

– A Modern Vállalkozások Program 2016 januárjától érhető el a kis- és középvállalkozások számára, célunk, hogy a digitalizációt közelebb hozzuk a kkv-szektor szereplőihez – sorolta Koleszár Péter, a program vezető IKT tanácsadója. Hozzátette: a pandémiát követően számos vállalkozás megtartotta az intézményesített home office-t, ehhez nagy segítség volt számukra a megfelelő informatikai háttér. Kiemelte: június végén újabb pályázati lehetőség nyílik meg a programon belül, amely akár 70 százalékos támogatási forrást nyújthat, így a vállalkozások előrébb tudnak lépni, hatékonyabb és gazdaságosabb lehet működésük.

– A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara és a Modern Vállalkozások Program kapcsolata 2016-ban kezdődött – mondta Németh Krisztina, a SKIK titkára. A megyénkben 1022 regisztrált vállalkozás van, közülük 380 rendelkezik Digitálisan Felkészült Vállalkozás Minősítéssel. 49 vállalkozás sikeres pályázattal rendelkezik, de ezen kívül vannak még beadott és el nem bírált pályázatok.