Új elnököt választott a füredi Lions Club (veol.hu)

Dörmer Juditot választották meg elnöknek a Balatonfüred Lions Club (BLC) tagavató és tisztújító ünnepségén a hétvégén. Az elnöki megbízatás a szabályzat szerint egy évre szól. A klubot két éve hozta létre Horváth Ágnes alapító elnök – írja a veol.hu.

Győri Anita, a BLC leköszönő elnöke az elmúlt egy évről elmondta: részt vettek a Petőfi Színház felkérésére a Lélektől lélekig című érzékenyítő fesztiválon. Az önkormányzat szervezésében a pandémia alatt maszkokat szállítottak ki a lakosságnak, és anyagilag is támogatták a város védekezési programját.

Tavaly augusztusban kézműves-foglalkozást tartottak az Eötvös-iskola nyári napközis tanulóinak, majd szüretkor a helyi Gyukli Pince segítségével láthatatlan szüretre hívták a Vakok és Gyengénlátók Veszprémi Egyesületének tagjait, akikkel később közös kenuzáson is részt vettek. Csatlakoztak egyebek mellett a Romantikus Reformkor programjához, valamint a faültetéshez, a szemétgyűjtéshez. Nagy sikert aratott a Vitorlás étterem szervezésében megtartott Tájegységek halászlevei című rendezvényen főzött halászlevük, amellyel adományt gyűjtöttek rászorulóknak.

Tavaly ősszel a Szociális Alapszolgáltató Központ segítségével – szintén adományokból – tartós élelmiszerrel segítettek több embernek, amit folytattak adventkor is. Ebben sokat segítettek a magánszemélyek, intézmények, valamint Gáspár Ákos önkormányzati képviselő.

Az értékelés után Dörmer Judit személyében új elnököt választottak, és felvettek több új tagot.