Izgalmas geoportyát is tartanak a Tihanyi Garda Fesztivál keretében

Mozgalmas szombat délelőttre számíthatnak azok, akik részt vesznek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park geotúráján, melyet a Tihanyi Garda Fesztivál keretében tartanak november 17-én.

A szervezők ajánlásukban azt írják: a teljes túrán izgalmasan színkontrasztos sziklajáráson hol fekete, hol fehér kőzeteken járva fedezhetik fel a letűnt világok titkait a résztvevők.

Akinek túl hosszú a 3 órás időtartam, tetszés szerint válaszhatja vagy az első “fehér kőkört”, vagy a második “fekete kőkört”.

A fehér köves geotúrán egy több millió éves „hévforrás-város” középületeit járhatják végig a kirándulók: a Hármas-hegyi-kúpot, a Borsóköves-kúpot, a Kalapos-kúpot, az Átjáró-barlangot, és az Aranyház néven elhíresült „Fellegvárat”, melynek „tetőteraszáról” a Balaton-felvidék egyik legelbűvölőbb panorámája tárul az érkező szeme elé.

A sötét köves geotúrán a vulkanikus sziklafalba vájt Barátlakásokhoz látogathatnak el a résztvevők, ahol a Tihanyi kecskekörömről és Visszhangról szóló mesével is kedveskednek a gyerekeknek a szervezők.

Vasárnap az izgalmas és gyönyörű Nivegy-völgybe indulhatnak az érdeklődők, ahol a gyöngyszemekként felfűzött templomtornyok, ősi tengerborításokról suttogó fehér mészkövek, hangos vulkánkitöréseket magukba záró fekete bazalt bombák és bükkös rejtette források mesélnek a múltról.

A további részletek itt és itt megtalálhatók.