Ítélet született a szigligeti nyaralótűz ügyében (veol.hu)

A Veszprémi Törvényszéken helybenhagyták a veszprémi bíróság ítéletét mely szerint a debreceni vádlott 2017 augusztus elején szigligeti nyaralójában száraz növényzetet égetett, de közben nem figyelt kellően a tűzre. Így nem vette észre, hogy a magasba csapó lángokból izzó anyagmaradványok repülnek át szomszédja házára.

A kiégett nádtetős házban 24 milliós kár keletkezett, s megsemmisült 1,6 milliót érő ingóság is – írja a veol.hu.  A vádlott mindvégig tagadta bűnösségét. Azt állította, nem gyújtott tüzet a kertjében. A ház mögött tartózkodott a párjával, vallotta, amikor ropogó hangra lettek figyelmesek, ekkor slaggal oltani kezdték a tüzet. Ugyanakkor két tanú is azt állította, hogy láttak egy fehér pólós férfit, aki gallyakat dobott a tűzre. A közelben lakó ugyan észlelte a tüzet, de azt hitte, hogy szomszédja vigyáz arra, nehogy a lángok továbbterjedjenek.

A Veszprémi Törvényszéken helybenhagyták a veszprémi bíróság ítéletét: gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás vétsége miatt P. Róbertet 300 ezer forintra büntették, s kötelezték a 746 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.