Ismét megnyitja kapuit az Ezüst nyár szépkorúak tábora (sonline.hu)

Ez évben immár harminchatodik alkalommal biztosít a Balaton partján üdülési lehetőséget a szépkorúaknak a Nyugdíjas Szervezetek Somogy Megyei Szövetsége. A táborozásra 2012 óta Balatonszemesen kerül sor, amely ezúttal szeptember elsején kezdődik és hetedikén fejeződik be. 

Százhuszonhatan vesznek részt a nyaraláson, akik között sok a visszatérő, ugyanakkor nem kevesen először lesznek ott Szemesen – mondta a sonline.hu-nak Stikel János elnök. Hozzátette: mindezek a tábor töretlen népszerűségét jelzik annak ellenére, hogy fizetni kell a részvételért, ugyanakkor az összes költséget figyelembe véve még ma is ez a legolcsóbb üdülési lehetőség az időskorúak számára.

A táborvezető ezúttal is a berzencei Kovács Margit lesz, aki huszonegyedik alkalommal látja el ezt a feladatot, míg a programok összeállításakor igyekeztek változatosságra törekedni a szervezők. Sor kerül hajókirándulásra, láthatnak lovasbemutatót, az érdeklődők találkozhatnak majd Szemerei Jánossal, a nyugat- dunántúli evangélikus egyházkerület püspökével, de lesz reggeli torna és egyéb sportolási lehetőséget is biztosítanak a mozogni vágyóknak.