Ismét meghirdették a Virágos Balatonfüredért mozgalmat

A város által meghirdetett Virágos Balatonfüredért mozgalomra bárki benevezhet. A városszépítő lakossági akcióra április 10-től várják a jelentkezéseket.


A városszépítési hagyományok valamint az eddig elért eredmények folytatásaként idén ismét elindul a Virágos Balatonfüredért mozgalom. A cél változatlan: a város egyre ápoltabb és vonzóbb legyen.

A hagyományoknak megfelelően a balatonfüredi ingatlan és lakás tulajdonnal rendelkező bejelentett állandó lakosok és a városi intézmények támogatott virágvásárlási lehetőséget vehetnek igénybe.

A mozgalom keretében az önkormányzat a jelentkezések sorrendjében a lakosságot maximum 1300 főig, személyenként 4 ezer forinttal, és 15 városi intézményt, 20 ezer forinttal tervezi támogatni. A kertek, balkonok versenyét az elmúlt évekhez igazodva ezúttal sem hirdették meg.

Jelentkezni kizárólag elektronikusan lehet. A támogatott virágvásárlási lehetőségre április 10-én, reggel 7.30-tól fogadják a jelentkezéseket, a város honlapján.

A virágvásárlási támogatást igénybe vevőknek, vásárláskor, személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal és lakcímkártyával igazolniuk kell, hogy balatonfüredi állandó lakosok és ingatlanonként csak egy személy, a regisztrációban megjelölt kertészetben veheti igénybe a támogatást.