Ismét lesz Bor és Gasztrokorzó Hévízen

Augusztus 19-22 között újra a bor és a szórakozás lesz a középpontban Hévízen. Tavalyi évben már új néven, megújult formában került megrendezésre a hévízi borfesztivál. A változások ez esetben is jót hoztak, az idei évben marad a bor és gasztrokorzó név, ami nem is lehetne találóbb, hiszen a rendezvényen valóban lehet majd korzózni a város sétáló utcáján.

A Deák téren folyó felújítási munkálatok miatt a rendezvény helyszíne a Sörsétányhoz hasonlóan a Rákóczi utcában lesz. A Moll Károly téren, a Fontana filmszínház előtt mind a négy napon esténként különböző zene stílusokat képviselve adják majd egymásnak a fellépők a színpadot. Utcazenészek játszanak naponta, esténkét a sétálóutca két pontján.

A faházak és a sátrak a Rákóczi utcában kapnak helyet. A szervezők nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a helyi termelőket és vállalkozókat is bevonják pezsgésbe, így a elsősorban a helyi kézművesek, borászatok kaptak lehetőséget a kitelepülésre.

Az idei évben július elején lezajlott a város bora választáson a szakmai zsűri a Fodorvin borászat minőségi és finom Aszófői olaszrizlingjét tüntette ki. Augusztus 20-án ünnepélyes keretek között köszöntik majd a város borát. A különleges etikett címkével ellátott Olaszrizlinget a hévízi Tourinform Irodában és több városi szolgáltatónál is meg lehet vásárolni, természetesen a Bor és Gasztrokorzón kóstolni is lehet.

A város sétálóutcáját birtokba veszik a közkedvelt zalai borászatok, balatoni és móri pincészetek, vendégül látunk erdélyi borpincét és a manapság divatos pezsgő és habzó borokat is.

A kézművesek között keramikus, üvegcsiszoló, ékszerkészítő, színesíti kínálatot, lesznek   újrahasznosított anyagokból készült táskák is. A sajtkészítő, szörpkészítő érkezik termékeivel, továbbá van lehetőség füstölt finomságok kóstolására is.

Ismét Hévízre látogat az eredeti erdélyi kürtöskalács, a gasztronómiai kínálat széles palettáján szerepelő hagyományos és streefood finom falatok várják a rendezvény látogatóit.

Az ünnep alkalmával a Szentlélek templomban augusztus 20-án 10:30-kor Szentmise lesz ezután kerül sor a városi megemlékezésre és az új kenyér megáldására.

Az ünnep estélyén komoly zenei, néptánc és tánczene program várja az érdeklődőket. Záróprogramként Ahura Fire Tribe élő led fény Show-ja lesz majd látható.

A gyermekeket csütörtökön és pénteken délután Ugrifüles kézműves játszóház várja a Tourinform Iroda hátsó udvarában, szombaton már reggel indul a gyermekfoglakoztató, lesz elsüllyedt hajó szabadulószoba és interaktív gyermekkoncert is, valamint interaktív kutyasuli és a solymászbemutató is – közölte a város önkormányzata.