Iskolakápolnát szenteltek Tapolcán (tapolcaimedia.hu)

Ez a kis kápolna számotokra az Isten jelenlétét teszi elérhetővé – fogalmazott Udvardy György érsek a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános iskola kápolna szentelő szertartását megelőző szentmisén a plébánia templomban az oktatási intézmény osztályközösségei és pedagógusai jelenlétében. Később az érsek megáldotta a tanintézmény harmadik emeletén a közelmúltban kialakított szakrális helyet. 

Udvardy György érsek kérte az Úr áldását és szenteltvízzel hintette meg az oktatási intézmény közelmúltban megújult helyiségét. Elmondta, a kápolna lelki erőforrása lesz a mindennapokban a katolikus iskolába járó gyerekeknek és az itt dolgozóknak egyaránt – tudósít a tapolcaimedia.hu.

Csonka Nándor atya, az iskola lelki igazgatója elmondta, nagy szüksége volt oktatási intézményüknek egy kápolnára, amely szenté tesz, amely megmutatja a szent jelet.

Rohály János igazgató elmondta, a kápolna lehetőséget ad külön osztálymisék megtartására, helyszíne lesz a lelki napok programjainak, de bárki betérhet oda lelki töltekezésre. Örömének adott hangot, hogy az iskola teljes megújulásának a végére a kápolnával feltehették a koronát. Tíz éves gondolat, tervezés vált ezzel valóra- hangsúlyozta.