Ingyenes világzenei tobzódás a Balatonnál (origo.hu)

Kulturális kavalkád lesz július 17. és 23. között a balatonboglári strandon. Az egész oka pedig a Babel Sound világzenei fesztivál, ahol a zenén kívül más művészeti irányzatok, ízek is lesznek természetesen. Ami pedig külön jó pont lehet, hogy idén ingyenes a rendezvény. 

Az idén hét éves Babel Sound Fesztivál július 17-23. között várja a világzene iránt érdeklődőket. A fesztivál idén ingyenes, és a szervezők a világ legkülönbözőbb pontjairól hívtak fellépőket. A program gerincét egyértelműen a zenés és táncos programok adják.

A fesztiválon bemutatkozik Spanyolország, Bulgária, Görögország, Szerbia, Izrael, Olaszország, India, Indonézia, Hollandia, Afrika (Marokkó, Szenegál, Guinea), Latin-Amerika (Chile, Kolumbia, Argentína), a roma és természetesen a magyar kultúra is. A szervezők idén is törekedtek arra, hogy olyan előadókat hívjanak, akikkel Magyarországon csak a fesztiválon találkozhat a közönség.

Zenélni fog többek között a holland Bandgladesh, az olasz Oi Dipnoi és Café Loti, a spanyol Miramundo, Ethnomada és Doctor Prats, valamint a szerb Naked.

Minden nap családi programokkal, gyermekeknek szóló zenés és meseelőadásokkal kezdődnek a délelőttök. Utána pedig messzi kultúrák népszokásait, öltözetét, táncát és zenéjét ismertetik meg a résztvevőkkel. Aztán ebédidőben természetesen egzotikus ízekkel fűszerezett ételekhez lehet jutni. Délutánonként újabb kulturális és hangszeres bemutatók következnek, aztán ahogy közeledik az este, megszaporodnak a koncertek.

A strand bejáratánál lévő szabadtéri zenepavilonban, és a hajókikötő melletti, csavargőzös műemlékhajón is élő zene lesz délutánonként. Sötétedés után pedig minden este két koncertet tartanak a strandon felállított nagy színpadon. Éjszakába fordulva pedig megkezdődnek a jam sessionök.