Ingyenes történelmi séták Hévízen (heviz.hu)

Dr. Szántó Endre helytörténész vezetésében, az idén nyáron is három ingyenes hévízi városnézésen vehetnek részt a Hévíz iránt érdeklődők.

A történelmi séták a Belvárosi Múzeumtól indulnak a minden nyári hónap utolsó péntekjén 16:00-kor (június 28., július 26., augusztus 30. A résztvevők megismerkedhetnek Hévíz történetével a belvárosi és a kórházi villákkal, a fedett fürdővel és a Hévízi tavon álló fürdőházak építésének történetével. A fedett fürdő épületének falán elhelyezett Hévízi Pantheon emléktábláin szerepelő-, Hévíz életében fontos szerepet játszó orvosokról, kutatókról, búvárokról is többet megtudhatnak az érdeklődők.

Dr. Szántó Endre hetekig tudna mesélni a Hévízről, hiszen több könyve is megjelent a fürdőváros történetéről. A nyári délutáni, általában másfél órás vezetett séták elején a történész elmondja, hogy a résztvevők jelezzék, milyen a témában szeretnének többet megtudni Hévízről. Azaz kérdezzenek nyugodtan! A résztvevők feltett kérdései határozzák meg a történekek, anekdoták irányvonalát, témáját.  A kérdezők általában arra kíváncsiak, amiről nem olvashattak a könyvekben, és szeretnének megtudni a városról.

A történész elmondása szerint a legtöbben erre a 3 dologra kíváncsiak:

  • Kútfúrások Festetics Tasziló idejétől napjainkig.
  • Információk a 86-os tűz részleteiről
  • Hűl-e a Hévízi tó vize?

Amennyiben Ön is többet szeretne megtudni Hévízről további részleteket itt olvashat a kosztümös történelmi sétákról.