Ingyenes színházi előadások Balatonbogláron és Alsóörsön

Ingyenes színházi előadás lesz a balatonboglári városi művelődésiházban október 21-én 19 órakor. A Férfi és Nő 4X című darab a filmtörténet egyik legszebb filmje, az Egy férfi és egy nő című francia filmalkotás alaphelyzetét gondolja tovább, tehetséges fiatal színészekkel, Rusznyák Gábor rendezésében. Másnap, 2022. október 22-én Alsóörs művelődési házában mutatják be a darabot – a Kultkikötő tájékoztatása szerint.

 

Egy férfi, egy nő és egy buszmegálló. Négy találkozás, négy évszak, négy különböző pár. Összeköti őket egy dátum, amely fontos a számukra, mindketten valamilyen traumából, veszteségből érkeznek. Mindegyik jelenet egyik szereplője színházi alkotó, aki az általunk épp nézett, Férfi és Nő 4X című előadáson dolgozik. Egy díszlettervező, egy zeneszerző, egy dramaturg és egy jelmeztervező. A saját történetük mellett az éppen zajló előadásról is mesélnek, más-más perspektívából – áll a szervezők közleményében.

Mit mondhat két ember egymásnak, miközben várják a buszt? A hétköznapi alaphelyzetben négy sors bontakozik ki, négy férfié és négy nőé, különféle történetek, különféle tanulságokkal… És ki tudja, talán közös folytatással.

Az előadás Claude Lelouch (Un homme et une femme) című filmjének alaphelyzetéből táplálkozik, azt gondolja tovább.

 

Előadások:

  • 2022. október 21. (péntek) 19:00,  Helyszín: Balatonboglári Varga Béla Városi Művelődési Ház (8630 Balatonboglár, Árpád utca 17.)
  • 2022. október 22. (szombat) 19:00  Helyszín: Eötvös Károly Művelődési Ház és Könyvtár (8226 Alsóörs, Endrődi Sándor u. 49.)

 

Színészek: Mészöly Anna, Simon Zoltán, Zenei producer: Heidi Albert

Írta és rendezte: Rusznyák Gábor

Összpróba és Kultkikötő Produkció

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Támogatói jegy 1500 forintért váltható!

Bővebb információ: kultkikoto.hu