Indul a Balaton Sound

Szerdán koradélután nulladik nappal indul és hétfő reggelig tart az idén 10 éves Balaton Sound, Európa kedvelt fesztiválja. Számos új fellépő, program, szolgáltatás várja a napi 35 ezer főben limitált vendégsereget, amelynek befogadására felkészült Zamárdi.

A 10. évfordulót kísérő számos újdonság, vonzó programok és a tavalyi nézőcsúcs ellenére sem számítanak a fesztivál alatt 150.000 főnél nagyobb létszámra Zamárdiban. A terület befogadóképessége és a biztonság szempontjából napi 35 ezer látogató a maximum, akit beengednek. A szervezők, mivel prémiumkategóriás rendezvényről van szó, a fesztiválozók kényelmét, komfortérzetét is szem előtt tartják, ezért sem bővítik a létszámot. A világ számos pontján fenyegető terrorveszély miatt a Balaton Soundon is fokozottan ügyelnek a biztonságra. A szervezők mellett a rendőrség is megteszi a szükséges előkészületeket, szigorú lesz a beléptetési rendszer.

Csákovics Gyula polgármester a hirbalaton.hu-nak azt nyilatkozta, a szakhatóságok az előzetes vizsgálatok alapján mindent rendben találtak. Az önkormányzat folyamatosan méri a zajszintet. A polgármester cáfolta azokat a híreszteléseket, miszerint a szervezők más településre költöztetnék a rendezvényt. Közölte, az önkormányzat 2020-ig kötött szerződést a szervező céggel, amelynek vezetői ideális helyszínnek találják a Balaton parti kisvárost, hosszú távra tervezve. Ezt támasztják alá a zamárdi fesztiválterületen történő, a szervezők által finanszírozott folyamatos fejlesztések, beruházások is.

A polgármester kifejtette, a város számára nemcsak ez jelent előrelépést, hanem az ötnapos rendezvény vendégei után befizetett idegenforgalmi adó is. Zamárdiban idén összesen mintegy fél milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg, amelynek jelentős részét a Sound kapcsán befolyt összegekből fedezik.

A vízparti fesztivál nulladik napján minden helyszín beüzemel már. Harminc új név csatlakozott a korábbi fellépőkhöz, ezzel mintegy 100 nemzetközi sztárvendég és a hazai zenei élet kiemelkedő alakjai, összesen közel 200 előadó szórakoztatja majd a résztvevőket. Az elektronikus tánczene, a hiphop és r’n’b műfajok sztárdömpingjén túl számos meglepetéssel készültek a jubileumra, és megszületett a Balaton Sound idei himnusza is.

(23:53)