II. Országos Rotary barátság hétvége az autistákért

A 2020-21-es Rotary év elnökeinek találkozójával egybekötött országos Barátság Hétvégét szervez a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém. A magyar rotarysták 2019. szeptember 21-22-én a Balaton és a Bakony fővárosaiban találkoznak – közölték a szervezők.

 Szeptember 21-én, szombat délelőtt tíz órától a veszprémi Hangvillában Himer László, a 2020/2021-es év kormányzójának (District Governor Nominee) vezetésével zajlik majd az elnökök találkozója, a vendégek pedig városnéző sétán vehetnek részt. A szervezők a kedvezőtlen időjárásra is gondoltak: eső esetén baráti társasjátékozás lesz a Családi Társasjáték Egyesület közreműködésével.

Délután fél négytől kezdődik majd I. Országos Rotary Pöccintő Bajnokság, ami a vendéglátó klub elnöke, Karcagi Péter és csapata által vezetett közönség-animációs CROKINOLE társasjáték izgalmas csapatversenye.

Az Európa Kulturális Fővárosa – Veszprém 2023 rendezvényeihez kapcsolódva pontban 20 óra 23-kor a Hangvilla aulájában kezdődik a FunThomas Band jótékonysági koncertje. A szervezők a teljes bevételt az autista gyermekek és szűkebb-tágabb környezetük komplex megsegítésével foglalkozó AutiSpektrum Egyesület javára ajánlották fel.

A Barátság Hétvége vasárnap Balatonfüreden folytatódik, ahol délelőtt 11 órától a város nevezetességeit bemutató helytörténeti sétán lehet részt venni. A történelmi helyszíneket Fülöp Júlia, a BalatonGuide turisztikai iroda alapítója mutatja be. Ezt követően a füredi hajókikötőből 13 órakor indul majd a Jókai hajó egy kétórás sétahajó-kirándulásra a Füred-Tihany-Sajkodi öböl vízi útvonalon.