Egész éves működés a jó vállalkozás alapja (vitorlazzitthon.hu)

Egyre többen gondolkodnak a vendéglátósok, szállásadók az egész éves működésben a Balaton körül. A Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint ez az egyik legfontosabb lépés ahhoz, hogy tovább tudjon fejlődni a desztináció. 

Ahhoz, hogy egy balatoni vállalkozás jól működjön, érdemes egész éves működésben gondolkodnia – mondta el a vitorlazzitthon.hu-nak adott interjúban Fekete Tamás. A Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint a munkaerőpiaci helyzet is ezt követeli meg, hiszen éves állással lehet megtartani azokat a szakembereket, akikre építve minőségi szolgáltatást nyújtható. A szakember hozzátette: a szövetség célja közösen a vállalkozásokkal, hogy minél többet tegyenek a desztinációért, és előre vigyék annak fejlesztését.

Fekete Tamás szerint örömteli, hogy a Nyitott Balatonhoz csatlakozók száma mára eléri a háromszázat, emellett számos önkormányzat, turisztikai egyesület is tagja a programsorozatnak. Céljuk volt az is, hogy a lehető legváltozatosabb programokkal és helyszínekkel várják az odaérkezőknek.  A Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke kitért arra is, hogy a rendezvénysorozat fontos küldetése, hogy a helyben élőket összehozza és a balatoniaknak is kikapcsolódást kínáljon.

Az elnök a vitorlazzitthon.hu-nak elárulta: szervezetük tagja egy olyan konzorciumnak a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen, mely a Balaton márkázását tűzte zászlajára. Ebben a szövetség  vállalta, hogy szemléletformáló akciókat tart, melynek keretében a helyi vállalkozásokkal, szolgáltatókkal veszik fel a kapcsolatot annak érdekében, hogy a szövetség tanácsaival, közösen alakulhasson ki egy még minőségibb szolgáltatást nyújtó infrastruktúra-hálózat a Balaton körül.