Idén is lesz Halnap Alsóörsön (ÖbölTV)

Szeptember 14-én immár ötödik alkalommal rendezi meg az Alsóörsi Halnapot a Veszprémvidéki Horgász Egyesület. Az eseményen lesz halfőző és horgászverseny is, de kuriózumként egy kiállítást is bemutatnak, amiben a halászlé történetét ismerhetik meg a látogatók. A halnap szervezői gondolnak a környezetre is, hisz a rendezvényen csak újrafelhasználható anyagokat használnak az ételek kóstoltatásánál.

A rendezvény két részből áll: horgászverseny és a hal ételek főző versenye is egyben – fogalmazott az Öböl TV-nek Hebling Zsolt polgármester.  A településvezető hozzátette: kézműves foglalkozások, báb előadások, egyéb programok várják a látogatókat. A versenyzők mellett az Önkormányzat is biztosít halászlevet a rendezvényen.

Tatai Lajos a Veszprémvidéki Horgász Egyesület vezetője arról beszélt, hogy Alsóörs kiváló helyszín a verseny megrendezésére köszönhetően a folyamatos haltelepítéseknek. Hozzátette: a csapatversenyben a darabszám és a súly fog számítani, nem a horgászás módszere.

A rendezvény ideje alatt a Sirály parkban különleges kiállítást láthat a közönség a halászlé kultúrájának kialakulásáról – számolt be az Öböl TV.